perjantai 12. toukokuuta 2017

Hiljainen perjantai

Yli sadan asukkaan saapuessa torstai-iltana yhteiseen kirkkovaltuustoon olivat vastassa paikalle kutsutut vartijat, popcorn-kojut ja vahtimestareiden armeija. Ensimmäisinä kuuntelemaan saapuneet asukkaat karhattiin kuitenkin salista ulos "tasapuolisuuden nimissä". Pian heidän jälkeensä vietiin ulos myös tyhjät tuolit. Asukkaat saivat seurata näytelmää lasiovien takaa. Pyynnöstä nostettiin verhot, joiden taakse yhtymän johto oli katseilta piiloutunut. Myöhemmin saimme viestejä hätääntyneiltä perheenäideiltä ja -isiltä, jotka oli jätetty ulos kadulle, "paloturvallisuussyistä". Heitä oli kadulla yhteensä 4. Meillä ei ollut aulatiloissa edes ahdasta. 

Popcornit saivat seurakseen farssin. Kolmen ja puolen tunnin, yli kuudenkymmenen puheenvuoron ja muutaman äänestyksen jälkeen itse valtuuston puheenjohtaja veti hihastaan ässän, jonka sisältöä tämä sanoi laskeskelleensa jo aikaisemmin viikolla. Valtuutetut eivät näitä laskelmia saaneet nähtäväkseen. Kuulimme rohkeita puheenvuoroja myös oikeudenmukaisuuden puolesta Hanna Mithikun, Laura Rissasen, Jukka Relanderin, Johanna Nuortevan, Anna-Maria Soininvaaran, Ville Jalovaaran, Sirpa Asko-Seljavaaran, Ari Järvisen ja kuudentoista muun äänestäessä muutosesityksen pöydälle jättämisestä. 56 valtuutettua kuitenkin kiirehti jo asian päättämisen puolesta. Äänestys tapahtui tietämättä, mistä oikeastaan edes äänestettiin


Pyysimme kohtuullista maanvuokratasoa. Saimme teatteria. Kirkko kerää saman rahamäärän 20 vuodessa kuin olisi kerännyt alkuperäisellä esityksellä. Kiitos kohtuullista vastaesitystä esittäneille. Muita valtuutettuja ja puheenjohtajaa ohjailivat hienosti johtajat Laajasalo ja Rintamäki. Heidän oppinsa oli maailman suurista lähtöisin: hajoita ja hallitse. Saimme myös vahvan näytön kirkon todellisesta, maallisesta roolista. Esitys oli tyrmistyttävä osoitus siitä, millä kärjellä näennäistä pyhää sanaa viedään eteenpäin. Kyseessä on raadollinen instituutio, jonka kanssa emme lapsemme halua olevan missään tekemisissä. 82-vuotias seurakuntalainen päätti jäsenyytensä tuohon iltaan. "Nyt voi rauhassa erota kirkosta ja laittaa sama summa hyväntekeväisyyteen. Ei tarvitse rahoittaa tuota sirkusta diakonian verukkeella."
Toivo elää vielä kohtuullisen ratkaisun löytymiseksi sovintoteitse. 
#kirkkohelsingissä

Ei kommentteja: