torstai 11. tammikuuta 2018

Teemu Laajasalon taloussotkut

Lehtisaarelaiset odottavat kiinnostuneina Helsingin seurakuntayhtymän entisen johtajan Teemu Laajasalon selvitystä firmansa verosotkuista sekä yhtymän luottokortin holtittomasta käytöstä.

Seurakuntayhtymä on kirkollisverovaroin toimiva laitos, ja sen tulisi osoittaa asianmukaista käytöstä mitä tulee rahaan ja sen käyttöön. Laajasalo itse piti puheen toukokuussa 2017, jossa hän korosti yhtymän talousvaikeuksien tarkoittavan sitä, että ikäviä päätöksiä talouden kohentamiseksi tulee tehdä ja että jokaisen tulee osallistua talkoisiin. Hänen oma käytöksensä ei ole linjassa rahan säästämiseksi tehtävien toimien kanssa.

Jäljet johtavat tasaisesti sylttytehtaalle. Kai Heinosen johtaman kiinteistöpuolen lahjusepäilyt, yhteisen kirkkoneuvoston entisen puheenjohtajan ja yhtymän nykyisen johtajan, kirkkoherra Juha Rintamäen itselleen junailema luksusasunto Lauttasaaressa, kirkkovaltuuston puheenjohtajan Kaisa Raittilan epärehelliset keinot itselleen mieluisten päätösten saamiseksi sekä Teemu Laajasalon taloussotkut ovat kaikki huolestuttavia signaaleja kirkon nykytilasta. Ulospäin toiminta näyttäytyy hyväveli-verkostolta, jossa vallan kärkeen pyritään luomaan toisiaan suojeleva keskittymä. Toiminnan rahoittamiseksi riistetään sopivia ulkopuolisia tahoja. Lehtisaaren asukkaat osuvat tähän tarpeeseen mitä mainioimmin.

Ei kommentteja: