maanantai 10. kesäkuuta 2019

Vantaan seurakunnat korottaa Lehtisaaren maanvuokria

Kirkko ja kaupunki uutisoi:

Vantaan seurakunnat korottaa Lehtisaaren maanvuokria vantaalaisten vuokratasolle


Lehti jättää mainitsematta, että euroissa "Vantaan vuokrataso" ei pidä millään tavoin paikkansa. Lehtisaarelaiset olisivat iloisia, mikäli alueiden taso olisi järkevässä suhteessa keskenään. Kommentteja:

– Turunen sanoi vaimolleni Lehtisaaresta asuntoa 2018 ostaessamme, että nykytasoon tonttivuokrassa on tulossa pieni korotus. Nykytaso vastaa kaupungin ja jatkossa Helsingin seurakunnan perimää vuokraa saaressa ja sen lähialueilla. Asuntomme osuus tonttivuokrasta nousee näillä uusilla ehdoilla 500–600 e/kk. Joko Turunen saa seurakunnalta aikamoista palkkaa, kun korotus on hänelle pieni, tai Turunen valehteli. Samoin valehtelee taloyhtiöiden sopimishalukkuudesta. Mistä muusta? Sopiiko tämä seurakunnassa työskenteleville? Onko kiristys ja valehtelu seurakunnalle oikea tapa toimia? 
– Sari Turunen varmaan voi antaa myös muutaman esimerkkialueen Vantaalta, jossa on samat tonttivuokrat kuin Lehtisaaren korotetut tulevat olemaan. Ei taida ihan heti löytyä, mutta julkisuuteen voi toki tällaisia lausuntoja antaa ja Kirkko & kaupunki - lehti ostaa nämä lausunnot asiaa sen kummemmin tutkimatta. 

– 
Kyllä nyt kannattaisi toimittajan tarkistaa faktat.

Lehden facebook-sivustolla:

– 
Olisiko ihan euromääräisiä lukuja tuon otsikon kuvaaman väitteen perusteluksi?

– 
Seurakunta ja sen valtuusto on kokonaisuudessaan näyttäytyvät taas byrokraattisena koneistona, jonka päätöksissä painavat pelkät prosentit ja konsulttien esittämät teoreettiset arviot, ei lainkaan reaaliset vaikutukset yksittäisiin ihmisiin. "Pieni ihminen" jonka asialla seurakunta aina on olevinaan, ei näköjään sovellu saarelaisiin. Jos asian suhteen näet puhuttaisiin puhtaasti euromääräisistä summista, paljastuisi korotusten kohtuuttomus, ja se kuinka julmasti seurakunta kohtelee vuokralaisiaan. Toimittaja voisi myös selvittää, miksi hyvä rakennusmaa ei kiinnosta rakentajia Saarella. 

– Juuri näin. Prosenteilla luodaan tietoisesti vääristynyttä kuvaa ihmisille. Jos lausunto aseteltaisiin niin, että Vantaalla tonttivuokra on 3€ ja Lehtisaressa 6€, eivät voisi enää argumentoida tasa-arvoisella kohtelulla.

– 
Taitavaa tämä kirkon uutisointi. 300 € tontinvuokraa Lehtisaaressa 50 m2 asunnosta on sama kuin Vantaalla olevan samankokoisen asunnon 150 €. Kirjoittasivat kerrankin aidoista asukkaan maksettavista euroista, niin faktat tulisivat esiin. 

Ei kommentteja: