perjantai 13. syyskuuta 2019

Helsinki korottaa Lehtisaaren tontinvuokria

Lehtisaarelaisasukkaan toimesta HS:lle ja Kaupunkitoimituksen esimies Kalle Silfverbergille lähtenyt oikaisupyyntö lehtitiedotteesta:

Hyvä Kalle Silfverberg,

Toivon, että Helsingin Sanomat tekee oikaisun tämän päivän uutiseensa sivulla A17 ”Helsinki korottaa Lehtisaaren tontinvuokria” (kopio liitteessä). Lyhyessä uutisessa on useita virheitä ja virheitä voidaan pitää merkittävinä. Uutisessa on vain yksi paikkansapitävä lause ja viisi virheellistä.

  1. Otsikko: Helsinki korottaa Lehtisaaren tontinvuokria on virheellinen.  Kirkko korottaa. Otsikko viittaa virheellisesti Helsingin kaupunkiin, jolla on runsaasti vuokratontteja alueellaan.
  2. Uutisessa kirjoitetaan virheellisesti, että tontinvuokria korotetaan kolmella prosentilla. Todellisuudessa vuokrat yli kolminkertaistuvat.
Vuokralaisten nykyiset vuosivuokrat ovat yhteensä EUR 298 972,48  ja 1.1.2020 alkaen vuosivuokrat ovat yhteensä noin EUR 957.000,-. Korotus on 3,2 kertainen, siis 320 %.
  1. Korotuksen koskevat yhdeksää tonttia, ei kahdeksaa. Alla luettelo vuokralaisista.
  2. Korotukset eivät ole koskaan olleet 5% rakennusoikeuden arvosta eikä korotusprosenttia ole pudotettu 3%:iin.
  3. Korotukset on porrastettu kahdelle vuodelle, ei kolmelle vuodelle.

Totean lisäksi, että korotusprosentit vaihtelevat 16% ja 324% välillä. Alle 100% korotukset kohdistuvat pientaloille yhtä pientalotonttia lukuun ottamatta jossa korotusprosentti on 115%. Kaikkia uusia vuosivuokria voidaan pitää erittäin korkeina.

Ei kommentteja: